15 Πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά δεν ξέρουμε γιατί πραγματικά δημιουργήθηκαν

Coca-Cola

15 Πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά αγνοούμε την πραγματική χρήση τους - Εικόνα 2

Ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον, ένας βετεράνος του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου, έκανε μια παρασκευή από τους καρπούς του δέντρου κόλα και τα φύλλα κοκαΐνης. Το συνέστησε στους στρατιώτες που λάμβαναν μορφίνη για τραύματα για να θεραπεύσουν το νευρικό τους σύστημα. Αργότερα, δημιούργησε μια επιχείρηση που παρήγαγε το αναψυκτικό, αλλά έπειτα πούλησε όλες τις μετοχές του. Οι νέοι ιδιοκτήτες άρχισαν να παράγουν Coca-Cola με φύλλα κόκας απαλλαγμένα από κοκαΐνη.

Μαύρο φόρεμα

15 Πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά αγνοούμε την πραγματική χρήση τους - Εικόνα 3

Μέχρι τη δεκαετία του 1920, τα μαύρα ρούχα φορούνταν ως σύμβολο πένθους και για τουλάχιστον 2 χρόνια. Στη συνέχεια, το 1926, η Κοκό Σανέλ έραψε το περίφημο μικρό μαύρο φόρεμα της, που ονομάζεται «Ford Chanel» από τη Vogue, στη μνήμη της αγαπημένης της.

Καραόκε

15 Πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά αγνοούμε την πραγματική χρήση τους - Εικόνα 4

Ο Ντεσούκ Ινουέ, Ιάπωνας ροκ μουσικός, έπαιξε για τους επισκέπτες μιας καφετέριας που ήθελαν να τραγουδήσουν ανάμεσα στα τραγούδια της μπάντας. Ένα βράδυ δεν ήταν σε θέση να είναι εκεί, γι ‘αυτό έδωσε στους συναδέλφους του μια κασέτα με τα κομμάτια του. Στη συνέχεια, το 1971, εφευρέθηκε ένα μηχάνημα που έπαιζε μουσική χωρίς τα φωνητικά, έτσι οι μουσικοί χαλάρωναν, ενώ το κοινό απολάμβανε να τραγουδά στο ρυθμό.

Play-Doh

15 Πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά αγνοούμε την πραγματική χρήση τους - Εικόνα 5

Αυτή η ουσία είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό ταπετσαριών σε σπίτια εξοπλισμένα με τζάκια που συσσώρευαν καπνιά. Με την εμφάνιση ταπετσαριών βινυλίου, το καθαριστικό έχασε τον πρωταρχικό του σκοπό. Έπειτα ένας συγγενής του εφευρέτη του, ένας δάσκαλος νηπιαγωγείου, έδωσε αυτή την ουσία που μοιάζει με στόκο στα παιδιά για να παίξουν … και αυτά ξετρελάθηκαν! Αργότερα, το απορρυπαντικό αφαιρέθηκε από την ουσία και αντικαταστάθηκε με ένα χρωστικό.

Διάδρομος

15 Πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά αγνοούμε την πραγματική χρήση τους - Εικόνα 6

Το πρωτότυπο ενός σύγχρονου διάδρομου δημιουργήθηκε από τον Σερ Γουίλιαμ Κούμπιτ το 1818 για να κάνει κάτι με τους αδρανείς κρατούμενους και χρησιμοποιώντας τη μυϊκή τους δύναμη να φτιάξουν σιτηρά. Οι κρατούμενοι κρατούσαν ένα οριζόντιο κάγκελο και περπατούσαν σε ένα είδος ατελείωτης σκάλας.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ