Καλοκαίρι στην Αθήνα του 1960! Υπέροχο φωτογραφικό υλικό!

Στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960 ο κόσμος είχε μόλις ξεκινήσει να πηγαίνει στις πρώτες οργανωμένες παραλίες της εποχής, που πιθανότατα να έχετε δει μέσα από σκηνές του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου.

Καλοκαίρι στην Αθήνα του 1960! Υπέροχο φωτογραφικό υλικό! - Εικόνα 0

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 οι πρώτες καμπάνες και τα μπανγκαλόουζ κάνουν την εμφάνιση τους στις παραλιακές περιοχές της Αττικής, γεμίζοντας το άδειο τους τοπίο.

Καλοκαίρι στην Αθήνα του 1960! Υπέροχο φωτογραφικό υλικό! - Εικόνα 1

Μιας και πριν από αυτές τις αλλαγές κανείς δεν προτιμούσε τα συγκεκριμένα μέρη για το μπάνιο του, οι ανέσεις που ξεκίνησαν να έχουν τους έδωσε μια άλλη υπόσταση και άλλη ευκολία για τον κόσμο, με αποτέλεσμα να γεμίζουν από λουόμενους τα Σαββατοκύριακα.

Καλοκαίρι στην Αθήνα του 1960! Υπέροχο φωτογραφικό υλικό! - Εικόνα 2

Σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού «Εικόνες» από τον Ιούλιο του 1962, ανέφερε ότι η παραλία της Βουλιαγμένης ήταν γεμάτη από κόσμο και παράλληλα διαφήμιζε τις ανέσεις που αυτή είχε, λέγοντας ότι τις Κυριακές οι επισκέπτες αγγίζουν ακόμα και τις χιλιάδες.

Καλοκαίρι στην Αθήνα του 1960! Υπέροχο φωτογραφικό υλικό! - Εικόνα 3

Μέχρι τότε, στις άδειες παραλίες δεν πατούσε κανένας, όταν όμως οι διαφημίσεις για το πόσο εξαιρετικές και πλήρεις είναι οι παραλίες αυτές έκαναν την εμφάνιση τους, όλα άλλαξαν.

Καλοκαίρι στην Αθήνα του 1960! Υπέροχο φωτογραφικό υλικό! - Εικόνα 4

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3 4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ