2.000 μετανάστες το τελευταίο 24ωρο στη Σικελία

«Παράλογη η Ευρώπη», δηλώνει ο Αλφάνο

Το λιμενικό σώμα και το ιταλικό πολεμικό ναυτικό διέσωσαν 2.000 μετανάστες μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ενώ μετέφεραν επίσης στα λιμάνια Αουγκούστα και 73 ανηλίκους, πολλά από τα οποία δεν συνοδεύονταν, μετέδωσαν τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

Από την αρχή του 2014 οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum, μετέφεραν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας (στην Σικελία και στην Καλαβρία) 25.000 μετανάστες προερχόμενους, στη μεγάλη τους πλειονότητα, από την Λιβύη.

Σε δηλώσεις του για το μεταναστευτικό ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο τόνισε απόψε ότι «η Ευρώπη είναι παράλογη, διότι επιβάλλει την χορήγηση ασύλου μόνον στη χώρα εισόδου των μεταναστών».

«Εμείς θα δώσουμε άμεσες απαντήσεις: αν ένα άτομο δεν έχει δικαίωμα στο άσυλο, θα το βάλουμε σε ένα αεροπλάνο και θα το επαναπατρίσουμε. Αν διαπιστωθεί το δικαίωμα ασύλου, θα πρέπει να μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, σε άλλες χώρες της ΕΕ», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση Mare Nostrum, ο Αλφάνο τόνισε ότι «η χώρα του τιμά καθημερινά τις υποχρεώσεις της, στην θάλασσα και στην στεριά, με θάρρος και με θυσίες».

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ