ΗΠΑ: Στέλνουν επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Πρόκειται κυρίως για ιατρικές προμήθειες και κράνη, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας

Την αποστολή επιπρόσθετης στρατιωτικής «μη θανάσιμης» βοήθειας στην Ουκρανία αποφάσισαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ. Όπως διευκρίνισε ο Χέιγκελ, πρόκειται κυρίως για ιατρικές προμήθειες και κράνη.

«Τηλεφώνησα σήμερα το πρωί στον προσωρινό υπουργό Άμυνας (του Κιέβου, Μιχαήλο Κοβάλ) για να του πω ότι ο πρόεδρος Ομπάμα ενέκρινε μια επιπρόσθετη μη θανάσιμη στρατιωτική βοήθεια», είπε ο Χέιγκελ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Πεντάγωνο έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Τόμας Σιέμονιακ.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξετάζουν οποιαδήποτε επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια θα μπορούσαν να χορηγήσουν στην Ουκρανία» κατέληξε.

Η νέα αμερικανική βοήθεια ακολουθεί της ανακοίνωσης του ΝΑΤΟ ότι θα αποστείλει περισσότερα πλοία, αεροσκάφη και στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη «εντός ημερών». Το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι κράτος μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ