Νότια Κορέα: Αυτός είναι ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου

Κρύβει το πρόσωπό του και δηλώνει «βαθιά ντροπιασμένος» μπροστά στις κάμερες

«Λυπάμαι πολύ. Είμαι βαθιά ντροπιασμένος»… Κάπως έτσι περιέγραψε αυτό που νιώθει ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου που αντί να οδηγήσει εκατοντάδες μαθητών στον προορισμό τους όπου θα διασκέδαζαν και θα περνούσαν όμορφες στιγμές με τους φίλους τους, κατέληξε να μετατραπεί στον υγρό τάφο τους.

Ο 69χρονος Λε Τζουν – σεόκ, που αντικαθιστούσε τον πλοίαρχο την ημέρα που το Sewol βυθίστηκε, συγκλονισμένος δήλωσε πως δεν έχει άλλα λόγια για να εκφράσει τον πόνο του, ωστόσο δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με το τραγικό περιστατικό που βύθισε στη θλίψη τη Νότιο Κορέα.

Ο Λι εμφανίστηκε ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας φορώντας κουκούλα σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και λέγοντας μοναχά: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Οι οργισμένοι συγγενείς των θυμάτων, μεταξύ άλλων, κατηγορούν τον 69χρονο γιατί εγκατέλειψε το πλοίο από τους πρώτους, μια καταγγελία που όμως δεν επιβεβαιώνεται, καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πότε ακριβώς έφυγε από το κατάστρωμα.

Ο άνδρας λέγεται πως είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν το ίδιο δρομολόγιο και πως εργαζόταν ως πλοίαρχος τα τελευταία 40 χρόνια.

Παρά την εμπειρία του, όμως, ένα λάθος του ενδέχεται να οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες παιδιά και αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής αρνήθηκε να σχολιάσει τα αίτια της βύθισης του πλοίου και δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για πιθανή βίαιη αλλαγή πλεύσης που πιθανώς προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ