Τέξας: Εκτελέστηκε ο 17ος θανατοποινίτης μέσα στο 2014

Λίγο πριν την εκτέλεση απορρίφθηκε η έφεση του θανατοποινίτη να ανασταλεί η θανατική ποινή, καθώς όπως υποστηρίχτηκε ο Βιλέγκας πάσχει από νοητική στέρηση

Εκτελέστηκε την Τετάρτη στο Τέξας ένας 39χρονος Αμερικανός για την τριπλή δολοφονία της πρώην φίλης του, του ανήλικου παιδιού της και της μητέρα του. Ο θανατοποινίτης Χοσέ Βιλέγκας εκτελέστηκε με ένεση στις 19:04 (03:04 ώρα Ελλάδας) στο θάλαμο εκτέλεσης στη φυλακή Χάντσβιλ του Τέξας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του πολιτειακού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο ισπανόφωνος Αμερικανός, καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία με μαχαίρι τον Ιανουάριο του 2002, της 24χρονης πρώην φίλης του, επίσης ισπανικής καταγωγής, του 3χρονου γιου της γυναίκας και της 51χρονης μητέρα του. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης κατά τη στιγμή του εγκλήματος. Λίγο πριν την εκτέλεση απορρίφθηκε η έφεση του θανατοποινίτη να ανασταλεί η θανατική ποινή, καθώς όπως υποστηρίχτηκε ο Βιλέγκας πάσχει από νοητική στέρηση.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 17η εκτέλεση αυτή τη χρονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η έβδομη εκτέλεση στο Τέξας για το 2014, όπου οι εκτελέσεις γίνονται με ρυθμό μία ανά εβδομάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Τέλος, το Τέξας είναι η αμερικανική πολιτεία όπου έχει γίνει πάνω από το ένα τρίτο των εκτελέσεων στη χώρα, δηλαδή 515, από το 1976 όταν και επανήλθε η θανατική ποινή.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ