Μαλί: Οι γαλλικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πέντε ντόπιους εργαζόμενους που είχαν απαχθεί

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή

Οι γαλλικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Μαλί απελευθέρωσαν την Πέμπτη πέντε ντόπιους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίοι είχαν απαχθεί τον Φεβρουάριο, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Γαλλίας και του Μαλί.

Οι τέσσερις από αυτούς που απελευθερώθηκαν εργάζονται στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι πέντε αυτοί άνθρωποι απελευθερώθηκαν κοντά στην πόλη Τιμπουκτού, στο βόρειο Μαλί, και ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή αυτή και στην ανακοίνωση δεν υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις, πέραν της δήλωσης ότι οι πέντε εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν απαχθεί από μια «τρομοκρατική οργάνωση».

Η Γαλλία απέστειλε δυνάμεις στο Μαλί στις αρχές του 2013 για να εκδιώξει από το βορρά της χώρας τους ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Παρά την παρουσία Γάλλων στρατιωτών και κυανόκρανων του ΟΗΕ, μικροί θύλακες μαχητών εξακολουθούν να υφίστανται και να πραγματοποιούν σποραδικά επιθέσεις στη χώρα.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ