Μπερλουσκόνι: Έστρεψε ξανά τα βέλη του στους δικαστές

Όταν του έγινε μια πρώτη ερώτηση έδειξε με παντομίμα ότι «κρατά το στόμα του ραμμένο», αλλά έπειτα από λίγο, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου του κόμματός του, του Φόρτσα Ιτάλια, ενόψει των ευρωεκλογών, επανέλαβε ότι «στο εσωτερικό της δικαιοσύνης υπάρχει, σαφώς, μια συγκεκριμένη ομάδα που θέλει να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας».

Ο «πρώην Καβαλιέρε» ξέρει ότι αν συνεχίσει να επιτίθεται στους δικαστές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ευνοϊκή απόφαση της δικαιοσύνης για τον τρόπο που θα εκτίσει την ποινή του. Να ωθήσει, δηλαδή, το Δικαστήριο του Μιλάνου να αναστείλει την απόφαση για προσφορά κοινωφελούς εργασίας και να την μετατρέψει σε κατ” οίκον περιορισμό. Παρά ταύτα, προς το παρόν μοιάζει έτοιμος να πληρώσει το κόστος.

Όταν του έγινε μια πρώτη ερώτηση έδειξε με παντομίμα ότι «κρατά το στόμα του ραμμένο». Αλλά έπειτα από λίγο, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί.

Στην συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ο Μπερλουσκόνι κατέστησε σαφές ότι όπως κι αν έχουν τα πράγματα εννοεί να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό πολιτικό του ρόλο. «Ζητάμε την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και την αναθεώρηση (του ορίου) της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ, η οποία έως τώρα έχει ορισθεί στο 3%», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι θα πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, μένει να φανεί πόσο δυναμικά, όπως επίσης μένει να φανεί αν θα καταφέρει -όπως επαναλαμβάνει στους στενότερους συνεργάτες του- «να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του από το 20% στο 30%». Θα ήθελε, ουσιαστικά, να πετύχει ξανά το «θαύμα» των βουλευτικών εκλογών του 2013, όταν από το 18%, μέσα σε ένα μήνα, εκτόξευσε πράγματι κατά δέκα μονάδες, τα ποσοστά της Φόρτσα Ιτάλια. Τέτοιοι «άθλοι» όμως είναι δύσκολο να επαναληφθούν.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ