Νότια Κορέα: Πού βρισκόταν ο πλοίαρχος και γιατί καθυστέρησε την εκκένωση;

Στους 28 οι νεκροί, 268 οι αγνοούμενοι, 179 οι διασωθέντες – Αδυνατούν οι δύτες να μπουν στο κουφάρι του πλοίου, στο οποίο επέβαιναν 325 μαθητές και 15 καθηγητές

Νέα ερωτήματα για τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας με το πλοίο Sewol, που βυθίστηκε στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Νοτίου Κορέας, προκύπτουν κατά την εξέλιξη των ερευνών.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά δημοσιεύματα, που επικαλούνται το γενικό εισαγγελέα της χώρας, ο πλοίαρχος δεν βρισκόταν στο πηδάλιο, την ώρα που το πλοίο πήρε κλίση, με τον έλεγχο του σκάφους να βρίσκεται στα χέρια του τρίτου αξιωματικού. Μάλιστα, ο καπετάνιος ενδέχεται να μην βρισκόταν ούτε στη γέφυρα, την ώρα της τραγωδίας.

Τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το σκάφος, βάρους 6.852 τόνων, ενδέχεται να επιχείρησε μία απότομη στροφή λίγη ώρα πριν την τραγωδία.

Συνεπώς, ενδέχεται να μετατοπίστηκε μέρος του φορτίου του, προκαλώντας κλίση και εισροή υδάτων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται τις επικοινωνίες του σκάφους με την ακτή, καταδεικνύουν πως ο πλοίαρχος καθυστέρησε την εκκένωση του σκάφους για περίπου 30 λεπτά, αφότου αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας μεταφορών είχε διατάξει προετοιμασίες για εγκατάλειψη του σκάφους.

Έως τώρα έχουν ανασυρθεί 28 πτώματα, ενώ 268 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Οι περισσότεροι εκ των 475 επιβαινόντων στο σκάφος ήταν μαθητές (325 παιδιά και 15 καθηγητές, πιο συγκεκριμένα), που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 179 άτομα. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τους 300.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ