Σε χειμωνιάτικο σκηνικό η έξοδος των Θεσσαλονικέων

Με βροχές, κρύο και χιόνια, συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων στη Β. Ελλάδα

Μέσα σε χειμωνιάτικο σκηνικό, με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, ακόμα και χιόνια στα ορεινά, συνεχίζεται και σήμερα από νωρίς το πρωί, η έξοδος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των άλλων αστικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας στην επαρχία για τον εορτασμό του Πάσχα.

Στη διάρκεια της νύχτας χιόνισε σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και η κυκλοφορία των οχημάτων προς και από το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο νομό Πέλλας, διεξάγεται με αλυσίδες. Στην Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά, η θερμοκρασία έπεσε στους 3 βαθμούς και στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας πέφτει κατά διαστήματα χιονόνερο. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί συννεφιά, στις γύρω περιοχές βρέχει, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 13 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι η έξοδος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, η τροχαία εφαρμόζει και φέτος έκτακτα μέτρα ασφαλείας, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, με απαγόρευση στην κυκλοφορία των φορτηγών και με μπλόκα σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. 

Επίσης, στους οδηγούς αυτοκινήτων, που αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη, διανέμονται από τροχονόμους τα γνωστά έντυπα φυλλάδια, με οδηγίες και ευχές, στα διόδια Μαλγάρων και Ανάληψης Λαγκαδά και στην έξοδο προς Χαλκιδική. 

Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τυριακίδης, τα μέτρα είναι και φέτος αυξημένα, ενώ εκτίμησε ότι η έξοδος (κυρίως προς Χαλκιδική και Πιερία) αναμένεται να κορυφωθεί από το βράδυ της Ανάστασης, αφού, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ