Σε κρίσιμο στάδιο οι έρευνες για το Boeing, λέει ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας

«Καλούμε όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη να προσευχηθεί ώστε να βρούμε κάτι», δήλωσε

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing 777 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου από τα ραντάρ με 239 επιβαίνοντες βρίσκονται «σε κρίσιμο στάδιο», δήλωσε σήμερα ο μαλαισιανός υπουργός Μετεφορών.
 
«Οι σημερινές και οι αυριανές έρευνες είναι σε κρίσιμο στάδιο. Καλούμε όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη να προσευχηθεί ώστε να βρούμε κάτι», δήλωσε ο Χισαμουντίν Χουσέιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Νωρίτερα οι αυστραλοί αξιωματούχοι που εποπτεύουν την έρευνα για το αγνοούμενο αεροσκάφος δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του μαύρου κουτού του Μπόινγκ βάσει των σημάτων που έχουν εντοπιστεί ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε 5 με 7 ημέρες.
 
Την πληροφορία αυτή είχε αναφέρει και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, ο οποίος την Τετάρτη είχε πει ότι οι έρευνες του ρομποτικού βαθυσκάφους Bluefin-21 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στον Ινδικό Ωκεανό, σε μια περιοχή 2.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ, θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.
 
Οι έρευνες αυτές ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου το βράδυ.
 
«Έχουμε εξετάσει όλες τις πιθανότητες και κάθε ημέρα που περνά οι έρευνες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες», πρόσθεσε ο Χουσέιν.
 
Όπως, όμως και ο Άμποτ, ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών διαβεβαίωσε ότι δεν θα εγκαταλειφθούν οι έρευνες.
 
Εξάλλου ο Χουσέιν αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να «διευρυνθεί η περιοχή έρευνας και να χρησιμοποιηθούν άλλοι πόροι», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
 
Η τεράστια διεθνής έρευνα για τον εντοπισμό κάποιων στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που πλέον βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα της, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει καρπούς.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ