Υεμένη: 18 νεκροί επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Από τα θύματα τα 15 είναι φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα και τρεις πολίτες – Τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι είχε υπερασπιστεί τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Δεκαπέντε φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Μπάιντα, στην κεντρική Υεμένη, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
 
Οι τζιχαντιστές επέβαιναν σε ένα όχημα που κατευθυνόταν προς την επαρχία Σάμπουα, στα νότια, διευκρίνισαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.
 
Οι ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί ότι διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή. Οι επιθέσεις με τα αεροσκάφη αυτά εντατικοποιήθηκαν την περσινή χρονιά για να υποστηρίξουν τη μάχη των αρχών της Υεμένης κατά της αλ Κάιντα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους που φέρονταν να είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου, αλλά και πολίτες.
 
Τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι είχε υπερασπιστεί τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών: «Είμαστε αναγκασμένοι να καταφεύγουμε στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να περιορίσουμε τις δραστηριότητες της αλ Κάιντα και τις κινήσεις των μελών της».
 
Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι γίνονται «περιορισμένα λάθη» στη χρήση τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι απώλειες είναι πιο αυξημένες όταν πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον της αλ Κάιντα η Πολεμική Αεροπορία της Υεμένης.
 
Εξάλλου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Μπάιντα την ώρα που έφευγε από το σπίτι του.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ