Αργεντινή: 100 συλλήψεις σε επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας

Παράλληλα κατασχέθηκαν 85 όπλα, 12 αυτοκίνητα, 29 μοτοσικλέτες, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.α.

Περίπου 100 άνθρωποι συνελήφθησαν και 85 όπλα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης επιχείρησης των διωκτικών αρχών στην επαρχία Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στο πλαίσιο της οποίας έγιναν 46 ταυτόχρονες έρευνες, όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε στη νότια περιφέρεια της πρωτεύουσας στο πλαίσιο της «κατάστασης ασφαλείας εκτάκτου ανάγκης» την οποία κήρυξε πρόσφατα ο κυβερνήτης Ντανιέλ Σιόλι για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της εγκληματικότητας στην πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Κατασχέθηκαν επίσης 12 αυτοκίνητα και 29 μοτοσικλέτες, καθώς και αλεξίσφαιρα γιλέκα, αστυνομικές στολές, ναρκωτικά και όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, ανάμεσά τους τουφέκια που χρησιμοποιούν αστυνομικοί.

Ο Σιόλι, σύμμαχος της κεντροαριστερής προέδρου Κριστίνα Κίρχνερ, κήρυξε την επαρχία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πριν από 15 ημέρες, λόγω του κύματος εγκληματικότητας και λιντσαρισμάτων.

Ανάμεσα στα έκτακτα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν ήταν η ανάκληση σε υπηρεσία 5.000 αστυνομικών που είχαν αποστρατευθεί, για να ενισχύσουν τη δύναμη της αστυνομίας που μετρά 72.000 άνδρες, και η χορήγηση πιστώσεων για την αγορά εξοπλισμού των δυνάμεων επιβολής του νόμου στην επαρχία, όπου ζουν τα 16 εκατ. από τα 40 εκατ. των κατοίκων της Αργεντινής.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ