Έφυγαν με βροχή, επιστρέφουν με λιακάδα

Επί ποδός η ΕΛΑΣ – Δείτε που θα ισχύσουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας – Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για αύριο και μεθαύριο

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που μπορεί να επιλέξουν ακόμα και τη σημερινή ημέρα για το ταξίδι της επιστροφής αν και ο κύριος όγκος των εκδρομέων αναμένεται τη Δευτέρα – κυρίως – και την Τρίτη.

Για το λόγο αυτό και τα έκτακτα μέτρα της ΕΛΑΣ που περιλαμβάνουν και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα των εθνικών οδών θα τεθούν σε εφαρμογή τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα του Πάσχα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ σε τμήματα των εθνικών οδών στο ρεύμα εισόδου.
Αναλυτικά τα τμήματα των εθνικών οδών για τα οποία ισχύει το μέτρο είναι: 
Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας. Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι). Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης. Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Αντίστοιχο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδύ στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Με καλό καιρό η επιστροφή
Αντίθετα με την έξοδο οι εκδρομείς φαίνεται ότι θα έχουν για σύμμαχό τους τον καλό καιρό τόσο σήμερα – για το υπόλοιπο της ημέρας – όσο και τις επόμενες δύο ημέρες.
Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, που όμως δεν εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε όσους κινηθούν στις εθνικές οδούς.
Για όσους επιστρέψουν με πλοίο οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.
Αντίστοιχα καλός καιρός αναμένεται και για την  Τρίτη του Πάσχα καθώς μόνο το πρωί θα υπάρχει τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία να σημειώνει ακόμα περαιτέρω άνοδο.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ