Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα φυλετικού μίσους

«Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό τους» αναφέρει στο πασχαλινό μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Σήμα κινδύνου για την αύξηση κρουσμάτων εθνοφυλετικού και θρησκευτικού μίσους που προκαλούν επικίνδυνες εντάσεις «παρά τη φαινομενική τεχνολογική πρόοδο των ανθρώπινων κοινωνιών, παρά τις διακηρύξεις περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών» στέλνει με το πασχαλινό μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό τους. Δεν μπορούν να δεχθούν τη διαφορετική φυλετική καταγωγή του ανθρώπου, τις διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές» συμπλήρωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στον Οικουμενικό Πατριάρχη έψαλε γυναικεία χορωδία από την κοινότητα των Ουκρανών της Κωνσταντινούπολης, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Βαρθολομαίο για τη συμπαράστασή του, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η χώρα τους. 

Οι Ουκρανοί ορθόδοξοι παρακολούθησαν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου μαζί με χιλιάδες άλλους προσκυνητές που συνέρρευσαν στο Φανάρι από την Πόλη αλλά και από άλλα σημεία της οικουμένης.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ