Συρία: Χριστιανική πόλη επισκέφθηκε ο Άσαντ την Κυριακή του Πάσχα

Μόλις τη Μεγάλη Δευτέρα ανέκτησε ο συριακός στρατός τον έλεγχο της Μααλούλα

Στην Μααλούλα, την χριστιανική πόλη τον έλεγχο της οποίας ανέκτησε πολύ πρόσφατα ο συριακός στρατός, μετέβη σήμερα με αφορμή την γιορτή του Πάσχα ο Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, ανακοινώνοντας μια από τις σπάνιες μετακινήσεις του προέδρου της Συρίας.

«Την ημέρα της Ανάστασης του Χριστού από την καρδιά της Μααλούλα, ο πρόεδρος Άσαντ εύχεται χαρούμενο Πάσχα σε όλους τους Σύρους και την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας σε ολόκληρη την Συρία», αναφερόταν σε γραπτό κείμενο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, το οποίο δεν συνοδευόταν από εικόνες.

Ο πρόεδρος Άσαντ μετέβη στο μοναστήρι των Αγίων Σεργίου και Βάκχου και «επιθεώρησε τις ζημιές και τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι τρομοκράτες», επισήμανε η τηλεόραση.

Στην ιστοσελίδα του προέδρου Άσαντ στο Facebook δημοσιεύεται μια φωτογραφία του στην οποία βρίσκεται δίπλα σε έναν αξιωματούχο της Εκκλησίας και κρατάει στα χέρια του κάτι που δείχνει να είναι τοιχογραφίες που έχουν υποστεί ζημιά.

Την Μεγάλη Δευτέρα ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από το λιβανικό κίνημα της Χεζμπολάχ, ανέκτησε τον έλεγχο της χριστιανικής αυτής πόλης, η οποία βρίσκεται βόρεια της Δαμασκού.

Αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα το οποίο έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα, είχαν καταλάβει την Μααλούλα από τις αρχές του Δεκεμβρίου.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ