Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ρεκόρ συμμετοχών στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Θα λάβουν μέρος περίπου 36.000 δρομείς – Περίπου ένα εκατομμύριο θεατές αναμένεται να σταθούν κατά μήκος της διαδρομής – Οι Αρχές έχουν απαγορεύσει τη χρήση σακιδίων πλάτης, σάκων και «φαρδιών» ρούχων

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα δώσουν σήμερα, Δευτέρα, στη Βοστόνη, ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία, καθώς η πόλη φιλοξενεί τον πρώτο Μαραθώνιο, ένα χρόνο μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του 2013, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 264.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος περίπου 36.000 δρομείς, δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία του ετήσιου Μαραθωνίου. Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης χρονολογείται από το 1897 και είναι ο παλαιότερος Μαραθώνιος από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896.

Το κανονικό όριο συμμετεχόντων είναι 27.000, ωστόσο, αυξήθηκε εκτάκτως για το 2014, καθώς στον αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος τραυματίες των επιθέσεων, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, καθώς και περίπου 5.000 δρομείς που έτρεχαν το 2013 αλλά δεν είχαν τερματίσει τη στιγμή των επιθέσεων.

Περίπου ένα εκατομμύριο θεατές αναμένεται να σταθούν κατά μήκος της διαδρομής. Ο Μαραθώνιος θα λάβει χώρα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τις Αρχές να έχουν απαγορεύσει τη χρήση σακιδίων πλάτης, σάκων και «φαρδιών» ρούχων.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ