Σαουδική Αραβία: Αποπέμφθηκε ο υπουργός Υγείας, μαίνεται ο κορονοϊός

Η αποπομπή ήλθε ώρες αφότου ανακοινώθηκε η πιστοποίηση ακόμα τριών θανάτων και 13 κρουσμάτων του MERS στο σουνιτικό βασίλειο

Περί τους 79 άνθρωπους, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού στη Σαουδική Αραβία, ενώ σε απλό σύμβουλο της βασιλικής αυλής μετονομάστηκε ο αποπεμφθείς υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με το βασιλικό διάταγμα, το χαρτοφυλάκιο Υγείας αναλαμβάνει προσωρινά ο υπουργός Εργασίας Αντέλ Φακίχ, έως ότου να διοριστεί αντικαταστάτης.

Το διάταγμα δεν αποσαφηνίζει τα αίτια της κίνησης του μονάρχη Αμπντουλάχ, ωστόσο η αποπομπή ήλθε ώρες αφότου ανακοινώθηκε η πιστοποίηση ακόμα τριών θανάτων και 13 κρουσμάτων του MERS στο σουνιτικό βασίλειο.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 79 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της ασθένειας στη Σαουδική Αραβία, ενώ περισσότεροι από 240 έχουν νοσήσει από τον κοροναΐο από το 2012.

Εκτός Σαουδικής Αραβίας, κρούσματα έχουν καταγραφεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Ιορδανία, το Ομάν, το Κουβέιτ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τυνησία, την Μαλαισία και, εσχάτως, την Ελλάδα.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ