Έκπληξη για τους Γερμανούς βιομηχάνους οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Η πρόοδος που σημείωσαν οι χώρες της κρίσης, όπως η Ελλάδα, είναι μεγαλύτερη από ό,τι ανέμεναν πολλοί, τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών

Θετική έκπληξη αποτέλεσε για τον Ούλριχ Γκρίλο, πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), η πρόοδος της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τα μέλη του Συνδέσμου, με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Deutsche Welle», στην επιστολή του κ. Γκρίλο, υπογραμμίζεται ότι «η πρόοδος που σημείωσαν οι χώρες της κρίσης είναι μεγαλύτερη από ό,τι ανέμεναν πολλοί», ενώ αναφερόμενος στην χώρα μας τονίζει ότι «προς έκπληξη μου, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην κατάταξη των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία».

Σύμφωνα με τον κ. Γκρίλο «η εξυγίανση των δημοσιονομικών στις χώρες της κρίσης συντελέστηκε με μεγαλύτερη συνέπεια σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία». Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του BDI, «οι περισσότερες χώρες της κρίσης έγιναν πιο ευέλικτες».

Θετική είναι η αποτίμηση του κ. Γκρίλο όσον αφορά τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM). «Ο εν λόγω μηχανισμός κάλυψε ένα θεσμικό κενό», εκτιμά ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων, προσθέτοντας ότι «στο παρελθόν δεν υπήρχε ένας μηχανισμός ο οποίος να βοηθά τις χώρες του ευρώ στον απαιτούμενο βαθμό, σε περίπτωση που αυτές θα κινδύνευαν να αποκλειστούν από τις κεφαλαιαγορές».

Αυτό που έχει καθοριστική σημασία για τον κ. Γκρίλο είναι η σύνδεση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με την ευρωπαϊκή πίεση για μεταρρυθμίσεις. «Χωρίς τους όρους και την συνεπή δράση της Τρόικας,…οι μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της σταθερότητας και της ανταγωνιστικότητας δεν θα σημείωναν τέτοια πρόοδο», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ