Ένας στους δύο Ρώσους εκτιμά ως θετικό το ρόλο του Λένιν

Σήμερα η 144η επέτειος από τη γέννησή του – Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 45 περιοχές της Ρωσίας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.603 προσώπων

Το 51% των Ρώσων εκτιμά ότι ο ιστορικός ιδρυτής της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντίμιρ Λένιν, διαδραμάτισε θετικό ρόλο στην εθνική ιστορία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 11 μονάδες σε σύγκριση με μια παρόμοια δημοσκόπηση του 2006. Για το 38% των ερωτηθέντων «ο Λένιν διαδραμάτισε μάλλον θετικό ρόλο» ενώ το 13% έκρινε ότι έπαιξε «απολύτως θετικό» ρόλο στην ιστορία του έθνους. Αντιθέτως, το 26% πιστεύει σήμερα ότι ο ρόλος του Λένιν ήταν «μάλλον αρνητικός» ή «εντελώς αρνητικός». Το 2006 το ποσοστό αυτών που έκριναν αρνητικά τον Λένιν ήταν 36%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 45 περιοχές της Ρωσίας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.603 προσώπων, από το ανεξάρτητο ινστιτούτο Levada.

Περί το 60% των ερωτηθέντων άνω των 55 ετών εκτιμούν τον Λένιν, ο οποίος έχει υψηλό ποσοστό αποδοχής (40%) και στους νέους κάτω των 30 ετών.

Η Ρωσία τιμά σήμερα την 144η επέτειο από τη γέννηση του Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοφ ο οποίος γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1870 στο Σιμπίρσκ.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ