Έτινγκερ: Λάθος η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στη Γερμανία

Ο Γερμανός επίτροπος προειδοποίησε ότι η χώρα του έχει έλλειψη από εξειδικευμένους εργαζομένους και ότι οι πολιτικοί στη Γερμανία θα έπρεπε να αρχίσουν να συζητούν για σύνταξη στα 70 χρόνια

Λάθος σήμα σε χώρες του Μνημονίου, όπως η Ελλάδα, στέλνει η συζήτηση στη Γερμανία για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στη χώρα, δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.

«Ζητάμε από τους Ελληνες να εργάζονται περισσότερο και να πληρώνονται λιγότερο. Τώρα αναρωτιούνται πώς η Γερμανία κινείται προς την άλλη κατεύθυνση» σημείωσε ο Γκ.Έτινγκερ.

Ο Γερμανός επίτροπος προειδοποίησε ακόμη ότι η χώρα του έχει έλλειψη από εξειδικευμένους εργαζομένους και ότι οι πολιτικοί στη Γερμανία θα έπρεπε να αρχίσουν να συζητούν για σύνταξη στα 70 χρόνια.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών έχει συμφωνήσει να παίρνουν σύνταξη στα 63 όσοι εργάζονται 45 χρόνια. Τα σχέδια αυτά έχουν επικρίνει εργοδοτικές οργανώσεις, που ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρξει κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Επίσης έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να υπάρξουν φαινόμενα εικονικών απολύσεων εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα 61 χρόνια, με την προοπτική να εισπράττουν για δύο χρόνια επίδομα ανεργίας ώστε να βγουν στη συνέχεια στη σύνταξη όταν θα γίνουν 63 ετών.

Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη. Η Πορτογαλία πρόσφατα αύξησε το όριο ηλικίας στα 66 έτη, σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ