Ουκρανία: Έδωσαν φωτογραφίες που «δείχνουν» Ρώσους στρατιώτες μεταξύ των εξεγερμένων

Απεικονίζουν έναν άντρα που φορά στρατιωτικά ρούχα με διακριτικό του ρωσικού στρατού – Τις δημοσιεύουν τα διεθνή μέσα, σημειώνοντας πως δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους

Φωτογραφίες που «αποδεικνύουν» ότι Ρώσοι κομάντο βρίσκονται ανάμεσα στους ρωσόφωνους που διαδηλώνουν στην ανατολική Ουκρανία, έδωσε το Κίεβο στη δημοσιότητα, σε μια ακόμα απόπειρα να εμπλέξει ευθέως τη Μόσχα στις ταραχές. 

Τις φωτογραφίες δημοσιεύει το CNN και δείχνουν έναν άντρα με γενειάδα και μακριά μαλλιά, ντυμένο στρατιωτικά, ανάμεσα σε άλλους άντρες, επίσης με στρατιωτικά. Όμως, στο μπράτσο του γενειοφόρου, διακρίνεται ένα σήμα, που φορούν οι Ρώσοι κομάντο, και οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως είναι η απόδειξη που χρειάζονται, για να πείσουν τη διεθνή κοινότητα πως πίσω από τις ταραχές στην ανατολική Ουκρανία βρίσκεται ο ρωσικός στρατός, με εντολή της Μόσχας. 

Η Ρωσία από την αρχή των ταραχών, που οδήγησαν στην προσάρτιση της Κριμαίας και έκτοτε επεκτάθηκαν σε διάφορες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπως το Ντονιέτσκ και το Σλαβιάνσκ, αρνείται κάθε ανάμειξη, τονίζοντας πως οι «εξεγερμένοι» είναι ρωσόφωνοι πολίτες που ζητούν σεβασμό από το Κίεβο.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ