Στρος Καν: Η πρώην σύζυγός του Αν Σενκλέρ σπάει τη σιωπή της για τις… ατασθαλίες του

«Όταν παντρεύτηκα τον Ντομινίκ, ήξερα πως ήταν ένας γόης, πως ήταν ένας πλεϊμπόι»

Η πρώην σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν, Αν Σενκλέρ, μίλησε για πρώτη φορά σε μία τηλεοπτική συνέντευξη για τις… απερισκεψίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, διαβεβαιώνοντας πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα.

Η δημοσιογράφος, η οποία είναι σήμερα διευθύντρια της γαλλικής εκδοχής του ιστότοπου Huffington Post, επέλεξε να απαντήσει στις ερωτήσεις δημοσιογράφου του καναλιού France 2, στο τέλος ενός ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο σε αυτήν και φέρει τον τίτλο «Αν Σενκλέρ, το τίμημα της ελευθερίας».

«Ακούστε, είτε με πιστεύετε είτε όχι, δεν ήξερα» λέει σ” αυτό το απόσπασμα που δημοσιοποιήθηκε από το ραδιοσταθμό Europe 1. «Όταν παντρεύτηκα τον Ντομινίκ, ήξερα πως ήταν ένας γόης, πως ήταν ένας πλεϊμπόι», παραδέχεται πριν προσθέσει πως γνώριζε για τις «φήμες».

«Όμως οι φήμες υπάρχουν για να καταστρέψουν, για να σκοτώσουν, για να καταποντίσουν, συνεπώς τις αγνόησα» εξηγεί η δημοσιογράφος που υπήρξε σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν από το 1991 έως το 2013. «Και έπειτα είχα αμφιβολίες. Ναι, αμφιβολίες για το ζευγάρι» παραδέχεται. «Τον ρωτούσα συχνά, μερικές φορές, αν τα πράγματα είχαν έτσι ή όχι. Και ήξερε να διαψεύδει. Και να με καθησυχάζει».

Η Αν Σενκλέρ έδωσε τη συνέντευξη σχεδόν τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο που έριξε τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τότε φαβορί για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Ο DSK είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας καμαριέρας από τη Γουινέα, της Ναφισατού Ντιάλο, μέσα στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξης που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο Francetvinfo.fr, η δημοσιογράφος δηλώνει σχετικά με την κατηγορία για βιασμό που είχε διατυπωθεί από την Ναφισατού Ντιάλο: «Δεν την πίστεψα, δεν την πιστεύω και ξέρω πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε παραιτηθεί στις 18 Μαΐου 2011, τέσσερις ημέρες μετά τις κατηγορίες της Ναφισατού Ντιάλο και τη θεαματική σύλληψή του στη Νέα Υόρκη. Η Αν Σενκλέρ είχε υπερασπισθεί το σύζυγό της και είχε μείνει στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια αυτής της υπόθεσης, η οποία έκλεισε οριστικά στο τέλος του 2012 με μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία ανάμεσα στον σοσιαλιστή πρώην υπουργό και την εργαζόμενη του Sofitel.

«Κατά καιρούς, λέω στον εαυτό μου: «Συνέβη άραγε αληθινά αυτή η ιστορία; Την έζησα αληθινά ή μήπως ήταν ένας εφιάλτης;» (…) Όλα ήταν βίαια, περιλαμβανομένων των αντιδράσεων του Τύπου» λέει ακόμη η Αν Σενκλέρ σε άλλο απόσπασμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Le Parisien.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ