Συνεχίζεται η επιφυλακή λόγω ανόδου της στάθμης του ποταμού Έβρου

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου

Σταθερές αλλά επάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένουν οι στάθμες Έβρου και των παραποτάμων του, μετά την υπερχείλιση του φράγματος Ιβαήλογκραντ στη Βουλγαρία.
Στις 9 το βράδυ στα σημεία μέτρησης των Κομάρων η στάθμη άγγιξε τα 5,10μ με όριο επιφυλακής τα 4,80μ., του Πυθίου τα 5,00μ με όριο επιφυλακής τα 4,70μ. και των Κήπων τα 3,70μ με όριο επιφυλακής τα 4,60μ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών της περιφέρειας, τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται σταδιακή μείωση της ταχύτητας και του όγκου των νερών που εισρέουν από την Βουλγαρία στην κοίτη του ποταμού Έβρου.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου.

Εν τω μεταξύ από χθες το βράδυ, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς έχουν ειδοποιηθεί, για προληπτικούς λόγους να μην πλησιάζουν την κοίτη του Έβρου και των παραποτάμων του, απομακρύνοντας από την παρέβρια περιοχή ζωικό κεφάλαιο, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ