Τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες στη Ρουμανία

Άλλοι τρεις αγνοούνται – Αύριο συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να καθορίσει την οικονομική βοήθεια που θα λάβουν οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται από τις πλημμύρες που έπληξαν τις προηγούμενες μέρες το νότιο τμήμα της Ρουμανίας.

«Τέσσερις από τους αγνοούμενους στις περιοχές που πλημμύρισαν εντοπίστηκαν νεκροί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Οπρέα.

Στις πληγείσες περιοχές παραμένουν ομάδες πυροσβεστών, αστυνομικών και συνοριακών αστυνομικών.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 6.000 μέλη των ειδικών δυνάμεων στήριξαν τον πληθυσμό και προσπαθούν να εξομαλύνουν την κατάσταση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα επισκεφθεί την επαρχία Τελέορμαν και ότι αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να καθορίσει την οικονομική βοήθεια που θα λάβουν οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικοί της Εταιρείας Υδάτων θα αποφασίσουν αν και πότε θα προχωρήσουν στο άνοιγμα φράγματος στην πληγείσα περιοχή στην επαρχία Τελέορμαν για να μειωθεί η στάθμη των υδάτων, καθώς νέες βροχοπτώσεις αναμένονται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αύριο και μεθαύριο.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ