Γερμανία: Οι ευρωσκεπτικιστές αντιδρούν σε ενδεχόμενη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» κατέθεσε στην Bundestag σχετικό ψήφισμα με περισσότερες από 30.000 διαδικτυακές υπογραφές

Μπορεί η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat να ανοίγει το δρόμο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έτσι όπως έχουν δεσμεύτει απέναντι στην Αθήνα οι Ευρωπαίοι εταίροι, όμως η συζήτηση αυτή φαίνεται πως θα συναντήσει πολλά εμπόδια στο δρόμο της.

Χαρακτηριστικά, ψήφισμα, με το οποίο ζητείται από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να μην εγκρίνει νέα πακέτα στήριξης ή πιστώσεις χρόνου για την Ελλάδα, θα καταθέσει σήμερα το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»(AfD).

Το ψήφισμα, το οποίο διακινήθηκε ηλεκτρονικώς, φέρει τουλάχιστον 30.464 υπογραφές.

Στο κείμενο, οι διοργανωτές ζητούν από «το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να αποφασίσει ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν με δημόσιους πόρους περαιτέρω δάνεια βοήθειας, δωρεές ή πιστώσεις χρόνου για την Ελλάδα» και ιδιαίτερα απορρίπτουν ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για τη χώρα μας.

Ζητείται, δε, από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τις υπάρχουσες μελέτες και προβλέψεις, οι οποίες εξετάζουν μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας ή άλλων χωρών από την ευρωζώνη.

Στην αιτιολόγηση του αιτήματος, η AfD αναλύει τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας το δημόσιο χρέος, τα μέχρι τώρα δάνεια που έχει λάβει και το «κούρεμα» χρέους. Αναφέρεται ακόμη στη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης είναι απολύτως αποτυχημένη. Έχει στην Ελλάδα και για τον Γερμανο φορολογούμενο καταστροφικές συνέπειες. Ένα δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο και απαιτείται από το ίδιο το ΔΝΤ. Μέσω του κουρέματος, η Γερμανία θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων της έναντι της Ελλάδας οριστικά. Σε αυτή την κατάσταση ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα δεν σημαίνει τίποτε άλλο από τη συνειδητή σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων. Η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Είναι πλέον καιρός να ομολογήσουμε την αποτυχία της υποτιθέμενης πολιτικής διάσωσης και να μην πετάξουμε μαζί με τα χαμένα λεφτά και περαιτέρω πόρους» αναφέρουν οι συντάκτες του ψηφίσματος. 
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ