Νότιος Αφρική: «Μεθυσμένοι» ελέφαντες σε εθνικό πάρκο!

Απίστευτες εικόνες με τα τεράστια θηλαστικά να παραπαίουν “ζαλισμένα” από την κατανάλωση τοξικών φρούτων

Οι ελέφαντες του Εθνικού πάρκου Singita Kruger στη Νότιο Αφρική συχνά παρουσιάζουν ένα θέαμα που κανείς δεν περιμένει να δει σε ένα τέτοιο χώρο! Τα τεράστια θηλαστικά, όταν καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες του φρούτου marula, έχουν συμπεριφορά μεθυσμένου, παραπαίουν, κυλιούνται στο χώμα και πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. 

Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως εξηγεί ο ξεναγός του πάρκου Ross Couper, το φρούτο marula όταν ωριμάζει και πέφτει στο έδαφος περιέχει μεγάλο ποσοστό οινοπνεύματος. Άλλωστε γι” αυτό το λόγο το συγκεκριμένο φρούτο χρησιμοποιείται στην παραγωγή οινοπνευματωδών ποτών.Το «κακό» είναι πως οι ελέφαντες αρέσκονται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες του φρούτου αυτού… 

Σύμφωνα με τον κ. Cooper ότι οι νεαροί ελέφαντες μάλλον καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες από το συγκεκριμένο φρούτο γιατί δείχνουν ακόμα πιο ζαλισμένοι από τα μεγαλύτερα ζώα. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι οι μεθυσμένοι ελέφαντες μπορεί να επηρεάζονται επίσης και από την κατανάλωση των νυμφών του σκαθαριού που κατοικούν στον φλοιό του δέντρου marula.

Πάντως όποιος και να είναι ο λόγος που τα τεράστια θηλαστικά μεθούν κάποιες φορές το θέαμα που παρουσιάζουν είναι μια αναπάντεχη έκπληξη για τους επισκέπτες του πάρκου!
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ