Σε κέντρο υπερηλίκων θα περνά 4 ώρες κάθε βδομάδα ο Μπερλουσκόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας για τους επόμενους 12 μήνες είναι υποχρεωμένος να προσφέρει εθελοντική εργασία και απαγορεύεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό

Μπορείτε να φανταστείτε τον… αρχηγό των μπούνγκα-μπούνγκα να αλλάζει πάπιες σε υπερήλικες; Κι όμως, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από εβδομάδα θα προσφέρει κοινωφελή εργασία σε κέντρο υπερηλίκων, χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε το είδος των εργασιών.

Ο 77χρονος Ιταλός πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να υπογράψει το απόγευμα τη Τετάρτης, σε δικαστήριο του Μιλάνου, την αποδοχή των κανόνων για την παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Ειδικότερα, το όλο κείμενο εκτείνεται σε δώδεκα σελίδες. Ο «Μίστερ Τιβί» δεν θα μπορεί να μεταβαίνει στο εξωτερικό, τη νύχτα θα πρέπει να παραμένει εντός της οικίας του και για τους επόμενους δώδεκα μήνες, η ζωή του θα κινείται ανάμεσα στην Ρώμη και το Μιλάνο: Κάθε εβδομάδα, από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, ο «πρώην Καβαλιέρε» θα βρίσκεται στην Ρώμη, για να συναντά τους πολιτικούς του συνεργάτες. Τις υπόλοιπες ημέρες θα διαμένει στην έπαυλή του, κοντά στο Μιλάνο.

Ο Μπερλουσκόνι θα αρχίσει να προσφέρει κοινωφελή εργασία στο κέντρο για τη φροντίδα υπερηλίκων του Τσεζάνο Μποσκόνε, την Δευτέρα 28 Απριλίου. Η ιταλική τηλεόραση, όμως, αναφέρει ότι ο Μπερλουσκόνι μπορεί να θελήσει «να κάνει έκπληξη» και να αρχίσει να παρέχει κοινωφελή εργασία ήδη από το σαββατοκύριακο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα προσφέρει κοινωφελή εργασία μόνο για τέσσερις ώρες την εβδομάδα. Η εναλλακτική αυτή ποινή χαρακτηρίσθηκε «μαλακιά και ιδιαίτερα βολική» από πολλούς σχολιαστές.

Παράλληλα θα πρέπει να εξεταστούν και οι επιθέσεις που εξαπολύει κατά των δικαστών. Σε περίπτωση νέων ακραίων χαρακτηρισμών του δικαστικού σώματος, η ισχύς της απόφασης για προσφορά κοινωφελούς εργασίας θα μπορούσε να ανασταλεί και να μετατραπεί σε κατ΄οίκον περιορισμό ή, θεωρητικά, ακόμη και σε φυλάκιση.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ