Στα θρανία από σήμερα οι μαθητές 500 σχολείων

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8-11 – Το υπουργείο διαβεβαιώνει πως τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά

Από σήμερα, Τετάρτη του Πάσχα, ξεκίνησαν τα μαθήματα μετά τις πασχαλινές διακοπές για τους μαθητές πεντακοσίων σχολείων σε όλη τη χώρα. Η απόφαση πάρθηκε από το υπουργείο Παιδείας και αφορά στα σχολεία εκείνα που έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των καταλήψεων. 

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ που αντιτίθεται στο μέτρο αυτό, έχει εξαγγείλει στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ώστε να το «ακυρώσει στην πράξη». Χθες πάντως, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, τόνισε ότι θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο οι καθηγητές που δεν παρουσιαστούν αύριο -αδικαιολόγητα- στα σχολείο τους για να διδάξουν. 

Η επίθεση μάλιστα που εξαπέλυσε προς τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσυφάκη, πως «εξαργυρώνει την επαναστατική γυμναστική με την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφεοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης, με την ομοσπονδία των καθηγητών να τον κατηγορεί πως η αναπλήρωση είναι «θέατρο» και πως ακόμα υπάρχουν κενά στα σχολεία. 
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ