Τι έκανε ο Justin Bieber και εξόργισε τους Κινέζους;

O δημοφιλής τραγουδιστής της ποπ με ανακοίνωση του στο Instagram ζήτησε δημόσια συγνώμη γιατί….

Ο Καναδός τραγουδιστής της ποπ Justin Bieber ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσω του Instagram μετά την οργισμένη αντίδραση χιλιάδων Κινέζων, για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο μνημείο «Γιασουκούνι» του Τόκιο.

Το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί σημείο απόδοσης τιμής για τους Ιάπωνες στρατιώτες, όμως είναι «μισητό» από την Κίνα, αλλά και τη Νότια Κορέα, (το αποκαλούν μνημείο της ντροπής) γιατί συμβολίζει τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τα ιαπωνικά αυτοκρατορικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του αποικισμού της χερσονήσου της Κορέας (1910-1945) και κατά τη διάρκεια της μερικής κατοχής της Κίνας (1931-1945).

«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας» έγραψε ο Bieber, την ώρα που βρισκόταν στο μνημείο, και η ανάλογη φωτογραφία συγκέντρωσε πάνω από 666.000 likes στο Instagram και δεκάδες χιλιάδες retweets πριν ο τραγουδιστής αναγκαστεί να διαγράψει το σχόλιο και την φωτογραφία από τους λογαριασμούς του.

Thank you for your blessings. http://t.co/qmK0i5spBT
— Justin Bieber (@justinbieber) April 22, 2014

Μάλιστα οι Κινέζοι οπαδοί του, εμφανώς προσβεβλημένοι από την στάση αυτή του Bieber, καθώς γι” αυτούς αποτέλεσε πράξη ασέβειας προς τους νεκρούς τους, απαίτησαν να ζητήσει δημόσια συγνώμη, πράγμα που τελικά έκανε.

«Ενώ ήμουν στην Ιαπωνία ρώτησα τον οδηγό μου να με μεταφέρει σε ένα όμορφο ιερό που είδα», έγραψε ο Bieber στο Twitter και το Instagram.

«Ήξερα μόνο ότι ήταν ένας ιερός τόπος για τους κατοίκους της περιοχής, ένας χώρος προσκυνήματος, δεν ήξερα τη σημασία που έχει για τους Κινέζους. Ζητώ δημόσια συγνώμη αν έσφαλα. Αγαπώ και την Κίνα και την Ιαπωνία», συμπλήρωσε.

Η επίσκεψη του Bieber στο Γιασουκούνι ήρθε σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που επισκέφθηκε το σπίτι της Άννας Φρανκ, της έφηβης που σκοτώθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα αποτελεί ένα μουσείο προς τιμήν της Εβραϊκής κληρονομιάς 

Ο Bieber είχε γράψει στο βιβλίο επισκεπτών «σίγουρα θα ήταν μια »Belieber»»….
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ