Τουρκικά τερτίπια με τις περιουσίες στην Κύπρο

Και οι τουρκοκύπριοι θα προσφεύγουν στην «επιτροπή αποζημιώσεων» – Η Τουρκία επιδιώκει ανταλλαγή περιουσιών ώστε κάποια στιγμή η πλειοψηφία της γης στα κατεχόμενα να ανήκει σε τουρκοκύπριους

Προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων που δεν θα μπορούν να ανατραπούν εάν δεν λυθεί το κυπριακό επιδιώκει η Τουρκία. Η λεγόμενη «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους προωθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα έχουν δυνατότητα προσφυγής στη λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» και οι τουρκοκύπριοι οι οποίοι διαθέτουν περιουσία στις ελεύθερες περιοχές και την οποία δεν μπορούν από το 1974 μέχρι σήμερα.

Με αυτή τη ρύθμιση η Τουρκία επιδιώκει ανταλλαγή περιουσιών ώστε κάποια στιγμή η πλειοψηφία της γης στα κατεχόμενα να ανήκει σε τουρκοκύπριους και παράλληλα να υπάρχουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές. 

Σε αυτή τη μεθόδευση «βοηθούν» και οι ελληνοκύπριοι που προσφεύγουν στη λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» αφού θα μπορεί να γίνεται ανταλλαγή των περιουσιών τους στα κατεχόμενα με τουρκοκυπριακές περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές. Παράλληλα στις περιπτώσεις που δίνονται αποζημιώσεις (περίπου το 1/20ο της πραγματικής αξίας), οι ελληνοκυπριακές περιουσίες περνούν στα χέρια του τουρκικού κράτους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» δημιουργήθηκε από τη Τουρκία και σε αυτή είναι υποχρεωμένοι να προσφεύγουν όλοι οι ελληνοκύπριοι που επιθυμούν αποζημιώσεις για τις κατεχόμενες περιουσίες τους. Η «επιτροπή» έχει αναγνωριστεί από το ΕΔΑΔ το οποίο δεν ήταν σε θέση να εξετάσει όλες τις προσφυγές ελληνοκυπρίων κατά της Τουρκίας.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ