Υπουργείο Παιδείας: Σε μονοψήφιο νούμερο η συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Κύκλοι του υπουργείου σημείωναν: «Για άλλη μια φορά, ευτυχώς, οι καθηγητές και μαθητές γύρισαν την πλάτη στην καθοδηγούμενη ηγεσία της ΟΛΜΕ».

Κανονικά, παρά τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ, έγινε η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στα σχολεία που πραγματοποίησαν κατάληψη περισσότερες από τρεις ημέρες, με βάση νέο Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπει μαθήματα στις γιορτές του Πάσχα στα σχολεία που έκαναν τριήμερες καταλήψεις.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας σημείωναν: «Για άλλη μια φορά, ευτυχώς, οι καθηγητές και μαθητές γύρισαν την πλάτη στην καθοδηγούμενη ηγεσία της ΟΛΜΕ. Επιβεβαιώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας επιζητά ένα σχολείο υψηλών απαιτήσεων».

Τα ποσοστά συμμετοχής, σύμφωνα με τα στοιχεία κυμάνθηκαν σε μονοψήφια νούμερα.

Οι τόνοι, πάντως, ανέβηκαν χθες, όταν ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε ότι από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν οι καθηγητές που δεν θα παρουσιάζονταν σήμερα -αδικαιολόγητα- στο σχολείο τους για να διδάξουν, προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των μαθητικών καταλήψεων.
 
Και τόνισε: «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος, όμως, χαμένη είναι η μάθηση».
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, είχε κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας για τις 23, 24 και 25 Απριλίου, κατηγορώντας τον υφυπουργό Παιδείας ότι «φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής».

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ