Άδωνις: Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κλείνει

«Αποτελεί οχυρό υγειονομικής ασφάλειας της χώρας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας

Δημοσιεύματα που θέλουν το υπουργείο Υγείας να εξετάζει τη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), διέψευσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, «δεν θα επιτρέψουμε να μείνει ανοχύρωτη η Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί οχυρό υγειονομικής ασφάλειας της χώρας και ουδείς κίνδυνος τίθεται για τη λειτουργία του.
 
Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σε σχετική του συνέντευξη: «Ποιο πλεόνασμα και ποια έξοδος στις αγορές; Επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ δούλεψε με επαγγελματισμό, σήμερα μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και πλεόνασμα. Αλίμονο αν αφήσουμε το ΚΕΕΛΠΝΟ να φύγει».
 
Μόλις πριν λίγες ημέρες το ΚΕΕΛΠΝΟ χειρίστηκε υποδειγματικά το πρώτο κρούσμα MERS, που αποτελεί παγκόσμια απειλή, περιχαρακώνοντας το περιστατικό και εξαλείφοντας σε μηδενικούς χρόνους τον κίνδυνο διασποράς της νόσου, λαμβάνοντας συγχαρητήρια από διεθνείς υγειονομικές αρχές και προφυλάσσοντας τη χώρα από ενδεχόμενη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας με καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας.

Μεταξύ πολλών άλλων μόνο την τελευταία περίοδο το ΚΕΕΛΠΝΟ διέγνωσε και αναχαίτισε την ενδημία του AIDS, της ελονοσίας, του ιού του δυτικού νείλου, αποτρέποντας και πάλι την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών ή και προκαλώντας ακόμα και ανάκληση ήδη εκδοθεισών, στελέχωσε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη την επικράτεια, διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων, υποστήριξε ενεργά τους σεισμόπληκτους στην Κεφαλονιά και ηγήθηκε με επιτυχία θεμάτων δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.
 
Σε σχέση δε με πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ λόγω οικονομικών προβλημάτων, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε «το υπουργείο Υγείας, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έχει θέσει όλα τα προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τη χρηματοδότηση του Κέντρου σε διαδικασία ταχείας επιλύσεως. Ως εκ τούτου, δεδομένης της επίλυσης των οικονομικών ζητημάτων τού ΚΕΕΛΠΝΟ, ουδείς κίνδυνος τίθεται για τη λειτουργία του».
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ