Η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού θέλει να παραιτηθεί λόγω «εχθρικού κλίματος»

Αδυναμία συνεργασίας με υπαλλήλους επικαλέστηκε σε επιστολή παραίτησής της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

Την επιστολή της παραίτησής της υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου πριν από είκοσι περίπου ημέρες η Χαρά Κουτσομιχάλη, ωστόσο ο κ. Αθανασίου δεν έκανε δεκτή την παραίτησή της. Η ίδια είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ το τελευταίο διάστημα απουσιάζει από τα καθήκοντά της κάνοντας χρήση νόμιμης άδειας.

Η κ. Κουτσομιχάλη είχε αντικαταστήσει την κ. Μαρία Στέφη (την 23η Ιανουαρίου) αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση Ξηρού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στην επιστολή παραίτησής της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης η κ. Κουτσομιχάλη ζητούσε να επιστρέψει στις γυναικείες φυλακές Θήβας, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, αδυναμία συνεργασίας με υπαλλήλους της φυλακής Κορυδαλλού. Η κ. Κουτσομιχάλη φέρεται να είχε θεωρήσει προσωρινή τη μετακίνησή της από τις φυλακές Θήβας σε αυτές του Κορυδαλλού και, μετά την κατάσταση που -κατά πληροφορίες- αντιμετώπισε στο νέο εργασιακό της περιβάλλον, πλέον επιδιώκει την άμεση επιστροφή στην προηγούμενη θέση της.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση Ξηρού και την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αρχιφυλάκων, η κ. Κουτσομιχάλη αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά από μερίδα σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού.

Για τις μετακινήσεις του Ξηρού από την Ε΄ στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών και τη συμμετοχή του στο πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων ο αρχιφύλακας του Κορυδαλλού, τέσσερις υπάλληλοι που ασκούσαν καθήκοντα αρχιφύλακα και ένας υπαρχιφύλακας.

Επιπλέον, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο είχαν παραπεμφθεί 17 ακόμα σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είτε ενεπλάκησαν στη μετακίνηση του Ξηρού από την Ε΄ στην Α΄ πτέρυγα το «επίμαχο» βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου είτε είχαν την ευθύνη για τις παράτυπες μετακινήσεις του Ξηρού εντός της φυλακής το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2013. Από την έρευνα για την υπόθεση προέκυπτε ότι ο «Μανώλης» της «17 Νοέμβρη» άλλαζε πτέρυγες ακόμα και δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

Εκπρόσωπος των σωφρονιστικών, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έκανε λόγο για «διάχυτο παράπονο» των υπαλλήλων όσον αφορά στη στάση της κ. Κουτσομιχάλη. Ειδικότερα, την κατηγόρησε ότι στο τελικό πόρισμα που συνέταξε δεν έλαβε υπόψη τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση του Συμβουλίου για την απαγόρευση μετακινήσεων κρατουμένων μεταξύ των πτερύγων δεν είχε κοινοποιηθεί στο προσωπικό της φυλακής.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ