Ιταλία: Σταυρός αφιερωμένος στον Πάπα Παύλο ΙΙ κατέρρευσε και σκότωσε έναν 21χρονο

Ο νεαρός πόζαρε για μια φωτογραφία όταν συνέβη το δυστύχημα

Ένα τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 21χρονο σημειιώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Τσέβο, έξω από την πόλη της Μπρέσια.

Ένας ύψους 30 μέτρων σταυρός που ήταν αφιερωμένος στον Πάπα Ιωάννη Παύλο αποκολλήθηκε από τους τεράστιους γάντζους που τον συγκρατούσαν, καταπλακώνοντας τον νεαρό Μάρκο Γκουσμίνι την ώρα που αυτός πόζαρε για μια φωτογραφία.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι λίγο πριν σπάσει, ο σταυρός άρχισε να τρίζει και για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι προσκυνητές και τουρίστες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την περιοχή κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει ο Μάρκο, ο οποίος αντιμετώπιζε κάποιο κινητικό πρόβλημα.

Ο σταυρός, ο οποίος είχε κατασκευαστεί το 1998 επί τη ευκαιρία μιας επίσκεψης του Πάπα Παύλου ΙΙ στην περιοχή, είχε τοποθετηθεί, αρχικά, σε στάδιο της Μπρέσια και στην συνέχεια στο Τσέβο λόγω του τεράστιου μεγέθους του. 

Τραγική σύμπτωση: Το Σαββάτο ο Πάπας Παύλος ΙΙ θα ανακηρυχθεί άγιος σε τελετή στο Βατικό ενώ ο 21χρονος έμενε στην οδό Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ, που  επίσης πρόκειται να αγιοποιηθεί στην ίδια τελετή.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ