«Απαρηγόρητος» ο Κάστρο για το θάνατο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

«Η υγεία του είναι πολύ καλή, εργάζεται εντατικά (. . .) και φυσικά είναι απαρηγόρητος για το θάνατο του Γκαρσία Μάρκες που ήταν πολύ στενός φίλος του», δήλωσε ο Ντίας-Κάνελ 

Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο «είναι καλά στην υγεία του» όμως είναι «απαρηγόρητος» για το θάνατο του στενού φίλου του, του Κολομβιανού Νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες την περασμένη εβδομάδα, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κάνελ.

«Η υγεία του είναι πολύ καλή, εργάζεται εντατικά (. . .) και φυσικά είναι απαρηγόρητος για το θάνατο του Γκαρσία Μάρκες που ήταν πολύ στενός φίλος του», δήλωσε ο Ντίας-Κάνελ μιλώντας στους δημοσιογράφους από την πρεσβεία της Κολομβίας στην Αβάνα, όπου πήγε για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον μεγάλο συγγραφέα.

Ο Μάρκες πέθανε στις 17 Απριλίου σε ηλικία 87 ετών, στο Μεξικό όπου είχε εγκατασταθεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε για τη σιωπή του 87χρονου Κάστρο για το θάνατο του συγγραφέα, ο Ντίας-Κάνελ είπε ότι ο Κουβανός ηγέτης είναι «ένας άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες και γι αυτό αισθάνεται το χαμό ενός φίλο του όπως θα τον αισθανόταν κάθε άνθρωπος με τις ίδιες ευαισθησίες».
Ο Κάστρο και ο Μάρκες διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις επί πολλές δεκαετίες.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ