Βαγδάτη: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Την Τετάρτη 30ή Απριλίου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ – Οι εκρήξεις είχαν στόχο μια προεκλογική συγκέντρωση του πολιτικού σκέλους της πολιτοφυλακής Ασάιμπ Αχλ αλ Χακ

Σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων, οι οποίες σημειώθηκαν σε μια προεκλογική συγκέντρωση σιιτών στην ανατολική Βαγδάτη, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή.

Ειδικότερα, οι εκρήξεις, από τις οποίες τραυματίστηκαν επίσης τουλάχιστον 21 άνθρωποι, σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής και είχαν στόχο μια προεκλογική συγκέντρωση του πολιτικού σκέλους της πολιτοφυλακής Ασάιμπ Αχλ αλ Χακ, στη διάρκεια της οποίας παρουσίαζε τους υποψηφίους της, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας και ιατρικές πηγές.

Τρεις βόμβες εξερράγησαν η μία μετά την άλλη την ώρα που οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της ομάδας αποχωρούσαν από το σημείο. Η πρώτη βόμβα είχε τοποθετηθεί στο δρόμο δίπλα στην έξοδο και εξερράγη κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων, στη συνέχεια ακολούθησε η έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου και ακολούθησε ακόμη μια έκρηξη.

Την Τετάρτη 30ή Απριλίου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ, οι πρώτες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα στα τέλη του 2011. Ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι ελπίζει να εκλεγεί για μια τρίτη θητεία.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ