Φόβοι ότι η έρευνα για το Boeing της Malaysia μπορεί να συνεχιστεί για χρόνια

Αφού δεν βρήκαμε τίποτα στη μικρή περιοχή, τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στη μεγάλη περιοχή του ωκεανού, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος

Τους φόβους του ότι η έρευνα για την ανεύρεση του Boeing της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να συνεχιστούν για χρόνια διατύπωσε μιλώντας στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου μετά την αποτυχία και των υποβρυχίων ερευνών στα ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας
   
Όπως εξήγησε η έρευνα για το αεροπλάνο, το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες, θα εισέλθει τώρα σε μια πολύ δυσκολότερη φάση, αυτή της έρευνας ευρύτερων περιοχών του ωκεανού κοντά στην περιοχή όπου πιστεύεται πως έχει συντριβεί το αεροπλάνο.

«Πήγαμε όλοι σ” αυτή τη μικρή περιοχή και δεν βρήκαμε τίποτε. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στη μεγάλη περιοχή. Και τώρα μιλάμε για χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υποθαλάσσια έρευνα της συνολικά 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων έκτασης του βυθού από το μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin-21 αναμένεται να ολοκληρωθεί πιθανότατα σήμερα, Παρασκευή,

Νέα διαδήλωση των συγγενών των αγνοούμενων

Στο μεταξύ, πολλές δεκάδες Κινέζοι, συγγενείς των αγνοουμένων της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, διαδήλωσαν μπροστά από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, απαιτώντας να γίνουν δεκτοί από αξιωματούχους.

Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε μια ταραχώδη συνάντηση που έγινε χθες, Πέμπτη, ανάμεσα στις οικογένειες και εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας, κατά την οποία χρειάσθηκε να επέμβουν οι δυνάμεις της τάξης.

Οι συγγενείς των θυμάτων παραμένουν εδώ και σχεδόν 50 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο της κινεζικής πρωτεύουσας όπου οργανώνονται τακτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Malaysia Airlines ή τις μαλαισιανές αρχές.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ