Γερμανία: Δείτε το νεκροταφείο των αρμάτων μάχης του Ψυχρού Πολέμου

Με βάση τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη αυτά τα τεθωρακισμένα πρέπει να καταστραφούν

Εκατοντάδες άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα περιμένουν «υπομονετικά» να έρθει η σειρά τους για να διαλυθούν και να καταστραφούν στο νεκροταφείο τεθωρακισμένων που βρίσκεται στο Edeleben της Γερμανίας.

Όλα τα άρματα μάχης είναι τύπου Marder, από εκείνα που μέχρι πρότινος οι Γερμανοί προσπαθούσαν, έναντι συνήθως χαμηλού τιμήματος, να πουλήσουν στη χώρα μας.

Εκ πρώτης όψεως, ίσως φαίνεται παράδοξο ότι σε μια εποχή που τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται στη μεθόριο με την Ουκρανία ή ακόμη και εντός ουκρανικού εδάφους, κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Γαλλία, στέλνουν τα άρματα μάχης που κατασκεύαστηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, να καταστραφούν.

Όμως η Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις  ( CFE ) που υπεγράφη  το 1990 έθεσε τα όρια για βασικά είδη στρατιωτικού εξοπλισμού και παρόλο που η Ρωσία αποχώρησε το 2007 από τη Συνθήκη, οι υπόλοιπες χώρες πιστές σε αυτή συνεχίζουν από τη δεκαετία του 1990 να διαλύουν τα τεθωρακισμένα τους.

Από την υπογραφή της Συνθήκης μέχρι σήμερα έχουν καταστραφεί πάνω από 15.000 άρματα μάχης παρόλο που πολιτικοί αναλυτές επιμένουν ότι η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Ευρώπη ίσως κάνει τη Συνθήκη παρωχημένη.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ