Η Eurobank, η Εθνική και τα «καταστροφολογικά» σενάρια

H εξαιρετική υποδοχή που τυγχάνει από τους ξένους επενδυτές η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank και η διάψευση των Κασσάνδρων για την περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας

Εξαιρετική είναι η υποδοχή που τυγχάνει από τους ξένους επενδυτές η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τις προδεσμεύσεις που έχουν γίνει, το ζητούμενο ποσό μάλλον θα υπερκαλυφθεί πολύ εύκολα. Το γεγονός είναι πολύ θετικό κατ' αρχή για την ίδια την Eurobank και από εκεί κι έπειτα για την Εθνική, η οποία ακολουθεί αμέσως μετά με την δική της αύξηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί με την επιτυχία που διαγράφεται στον ορίζοντα, οι πιθανότητες να συγκεντρώσει και η ΕΤΕ τα 2,5 δισ. ευρώ που θα ζητήσει, θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές. Και έτσι, για μια ακόμα φορά, θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες οι οποίες τις τελευταίες μέρες υποστηρίζουν ότι «πολύ δύσκολα η Εθνική θα πιάσει το ποσό που ζητά». Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μιλάνε για ποσά που μετά βίας αγγίζουν και τα …2 δισ. ευρώ.

Στην οδό Αιόλου, πάλι, γίνονται κοινωνοί όλων των παραπάνω διαδόσεων και απλώς χαμογελούν. Ούτως ή άλλως, τα τελευταία χρόνια έχουν ακούσει τόσα καταστροφολογικά σενάρια να τους εμπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες, που έχουν πάψει να δίνουν σημασία. Γεγονός, πάντως, αποτελεί ότι στην Εθνική έχουν δύο μέτωπα να κλείσουν. Κι αυτό γιατί εκτός της αύξησης, θα πρέπει να «τρέξουν» και το ομολογιακό, το οποίο, ωστόσο, πάει σφαίρα, όπως λένε από την αγορά.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ