Ιταλία: Τουριστικό λεωφορείο με μαθητές τυλίχτηκε στις φλόγες

Ήρωας ο οδηγός που έσωσε όλους τους επιβαίνοντες

Ήταν μία ημέρα χαράς για τους μαθητές σχολείου της περιοχής της Βενετίας, Κιότζα, οι οποίοι επέστρεφαν από την εκδρομή τους στην Ραβένα.

Ωστόσο, τα χαμόγελα των παιδιών θα μπορούσαν να είχαν παγώσει για πάντα και ο επίλογος της σχολικής εκδρομής τους θα μπορούσε να ήταν τραγικός…

Το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε βλάβη στη μηχανή, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς.

Χάρη στην άμεση αντίδραση του οδηγού, όμως, ο οποίος αντιλήφθηκε εγκαίρως το πρόβλημα στο όχημα, σταμάτησε, διαπίστωσε πως η μηχανή είχε υπερθερμανθεί από όπου αναδύονταν καπνοί και αμέσως φρόντισε να βγάλει έναν – έναν τους μαθητές από το λεωφορείο.

Λίγη ώρα αργότερα οι φλόγες έγλειψαν το πούλμαν, πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν τον ουρανό, ενώ στο μεταξύ σημειώνονταν εκρήξεις, οι οποίες έγιναν αισθητές στη γύρω περιοχή.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε στην επιχείρηση κατάσβεσης, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των ανδρών, αυτό που απέμεινε ήταν μοναχά ο σκελετός του λεωφορείου.

Όλοι οι μαθητές, οι συνοδοί καθηγητές και ο οδηγός, που χαρακτηρίστηκε «ήρωας» από τους επιβαίνοντες, δεν τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου το πιθανότερο η υπερθέρμανση να προκλήθηκε από βλάβη στο σύστημα ψύξης του κινητήρα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ