Κίνα: Λίντσαραν μέχρι θανάτου τέσσερις αστυνομικούς (σκληρές φωτογραφίες)

Οι άντρες του ειδικού σώματος «Chengguan» σκότωσαν αναίτια έναν νεαρό φωτογράφο γεγονός που προκάλεσε την «δολοφονική» αντίδραση των κατοίκων της περιοχής

Σε λιντσάρισμα κατέληξε η εξέγερση μιας ολόκληρης γειτονιάς κατά της αστυνομικής βίας, στην πόλη Γουενζού της βιομηχανικής νοτιοανατολικής Κίνας, την περασμένη Δευτέρα.

Ειδικό σώμα της αστυνομίας, επιτίθεται βίαια σε γυναίκα μικροπωλητή. Κάποιος προσπαθεί να φωτογραφίσει το γεγονός και οι αστυνομικοί τον βαράνε με σφυρί μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών. Ο νεαρός άντρας έπειτα από λίγη ώρα καταλήγει νεκρός.

«Τον χτυπούσαν μέχρι που έπεσε αιμόφυρτος, θυμωμένοι επειδή τους απαθανάτισε την ώρα που είχαν επιτεθεί σε γυναίκα μικροπωλητή στον δρόμο και στη συνέχεια αρνήθηκε να σβήσει τις φωτογραφίες» ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. 

Η είδηση διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και σε ελάχιστα λεπτά, χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται στον τόπο των συμβάντων και ορμούν στα αυτοκίνητα των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τα καταστρέψουν και τουλάχιστον 4 αστυνομικοί να καταλήξουν νεκροί.

Οι εν λόγω αστυνομικοί ανήκουν στους «Chengguan», που φημίζονται για τη βιαιότητά τους και σπάνια έχουν τιμωρηθεί για τα εγκλήματά τους.

Για τους περισσότερους Κινέζους, η υπηρεσία αυτή αποτελείται από «κυβερνητικούς τραμπούκους», που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν υπερβολική βία για να κατάσχουν εμπορεύματα φτωχών χωρικών που έρχονται στην πόλη για να πουλήσουν την πραμάτεια τους και δεν έχουν χρήματα να νοικιάσουν έναν πάγκο στην αγορά. Στη Γουενζού, η δυσαρέσκεια κι ο θυμός του κόσμου έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα μετά και τις αναγκαστικές εξώσεις που γίνονται επί σειρά ετών και στις οποίες εμπλέκονται και οι Chengguan.Η χρήση βίας και η ατιμωρησία των επιθεωρητών αυτών ήταν η αιτία για εκτεταμένες ταραχές σε διάφορες περιοχές της χώρας το 2011.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν τον κόσμο με χρήση δακρυγόνων και πυροβολώντας στον αέρα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις τέσσερις δολοφονίες.

αρχείο λήψης (1).jpg

c4

αρχείο λήψης (2).jpg

αρχείο λήψης (4).jpg

αρχείο λήψης (6).jpg

13913467752_ab7879d310_o.jpg

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ