Λαβρόφ προς Σταϊνμάγερ: Το Κίεβο να μην χρησιμοποιήσει στρατό στην ανατολική Ουκρανία

Λαβρόφ και Σταϊνμάγερ συμφώνησαν πως οΟΑΣΕ πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες να κατευναστεί η ένταση στην Ουκρανία

Να σταματήσει η βία στην Ουκρανία από όλες τις πλευρές, ζήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ από τον  Γερμανό ομόλογό του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο Λαβρόφ τόνισε, ωστόσο, ότι πρωτίστως πρέπει να σταματήσει η χρήση του ουκρανικού στρατού και των ένοπλων ριζοσπαστών εθνικιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Στη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ακόμη ότι Λαβρόφ και Σταϊνμάγερ συμφώνησαν πως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες να κατευναστεί η ένταση στην Ουκρανία.

Πάντως, νωρίτερα την Παρασκευή, ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν το λεωφορείο που μετέφερε τους διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού ΟΑΣΕ στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ και πέντε μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κρατείται στο κτίριο της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας (SBU) στη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ