Μίχαλος: Δυσάρεστος αιφνιδιασμός το ν/σ για τις αδειοδοτήσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης «αγνόησε με πρωτοφανή τρόπο τις προτάσεις των Επιμελητηρίων τόνισε ο κ. Μίχαλος

Το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων «είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη», προειδοποιεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος κάνοντας λόγο για δυσάρεστο αιφνιδιασμό του επιχειρηματικού κόσμου.

«Δυστυχώς για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αιφνιδίασε δυσάρεστα τον επιχειρηματικό κόσμο» τόνισε. Όπως είπε, στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης «αγνόησε με πρωτοφανή τρόπο τις προτάσεις των Επιμελητηρίων, παρά το γεγονός, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί κατά τη διαβούλευση και κατέθεσε στη Βουλή ένα αυθαίρετο νομοθέτημα για άλλη χώρα, για άλλες επιχειρήσεις και για άλλους πολίτες», αναφέρει ο κ. Μίχαλος.

Το νέο νομοθέτημα αν δεν τροποποιηθεί και συμπληρωθεί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη. «Και αυτό γιατί οι ρυθμίσεις του σε ό,τι αφορά στο πεδίο εφαρμογής του, τις αναγκαίες διαδικασίες και τα όργανα εφαρμογής κινούνται σε ένα ασαφές περιβάλλον. Για να καταστεί εφαρμόσιμο, θα απαιτηθούν εκατοντάδες νέες ρυθμίσεις που αφορούν σε όλο το πλέγμα της δημόσιας διοίκησης», εξήγησε ο ίδιος.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για τον τρόπο διενέργειας του ελέγχου και της εποπτείας των επιχειρήσεων, «με αποτέλεσμα να προβλέπονται απαράδεκτες διαδικασίες ερευνών για τη διαπίστωση παραβάσεων του νόμου και να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ