Νορβηγία: Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν θα συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα

Η απόφαση συνδέεται με τις προσπάθειες που καταβάλει το Όσλο για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων του με την Κίνα που έχουν «παγώσει»

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι κανένας εκπρόσωπος της Νορβηγίας δεν θα συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του» στη χώρα».

Τα παραπάνω δήλωσε την Παρασκευή ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Μπέργκε Μπρέντε, σε μια απόφαση που συνδέεται με τις προσπάθειες που καταβάλει το Όσλο για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων του με την Κίνα που έχουν «παγώσει».

Ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης των Βουδιστών του Θιβέτ πρόκειται να επισκεφθεί τη Νορβηγία από την 7η ως την 9η Μαΐου, όταν συμπληρώνονται 25 χρόνια αφότου του είχε απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Μπρέντε επικαλέστηκε την «εντελώς ασυνήθιστη κατάσταση στις σχέσεις της Νορβηγίας με την Κίνα, καθώς δεν έχουν υπάρξει πραγματικές πολιτικές διμερείς επαφές τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή «δεν ήταν εύκολη» και ότι ο στόχος του ήταν να «αποτιμήσει τα οφέλη (τα οποία μπορεί να αποκομίσει από αυτήν) η Νορβηγία εν καιρώ».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Μπρέντε είχε πει μιλώντας στη Βουλή της Νορβηγίας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης της χώρας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Κίνα μπορεί να υποστούν πλήγμα εάν στελέχη της συναντηθούν με τον Δαλάι Λάμα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ