Οι Βρυξέλλες και το κούρεμα στο χρέος

Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό το οποίο κάνει λόγο για τη χρονική διεύρυνση του περιθωρίου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους

Κανένα ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα ένα νέο κούρεμα του χρέους της, όπως ενδεχομένως αφήνουν να εννοηθεί ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες, για προφανείς πολιτικούς σκοπούς, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Και το συμπέρασμα αυτό δεν προκύπτει μόνο από τα αποτελέσματα του Euroworking group αλλά αποτελεί κοινή γραμμή μεταξύ των ξένων εταίρων μας, αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ευρωζώνη.

«Δεν είναι δυνατόν, παραμονές ευρωεκλογών, να βγούμε και να δώσουμε ένα τέτοιο δώρο στην χώρα σας» είναι το μότο που χρησιμοποιούν όλοι στις Βρυξέλλες όταν αναφέρονται στο συγκεκριμένο ζήτημα και θυμίζουν ότι ήδη, προς την Ελλάδα, έχουν κατευθυνθεί από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα πάνω από 280 δισ. ευρώ.

Το δε PSI «μάτωσε» όλους τους έχοντες ελληνικά ομόλογα, οπότε ένα δεύτερο τέτοιο χτύπημα παραμονές της 25ης Μαΐου θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοχειρία.

Το πιθανότερο σενάριο (σσ στο οποίο έχει αναφερθεί η Voria.gr από την αρχή αυτής της συζήτησης) είναι αυτό το οποίο κάνει λόγο για την χρονική διεύρυνση του περιθωρίου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, με ένα ρεαλιστικότερο επιτόκιο.

Σχετική νύξη αναμένεται να γίνει στο προσεχές Eurogroup, το οποίο απλά θα επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις, αναφορικά με το ζήτημα.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ