Σπάει τα φράγματα και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Πού διαπραγματεύεται πλέον οριστικά η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου και πόσο εκτιμάται ότι θα μειωθεί μέχρι το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου

Κάτω και από το φράγμα του 6% διαπραγματεύεται πλέον οριστικά η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Συγκεκριμένα, συμφωνίες κλείνονται πλέον στα επίπεδα του 5,90% και χαμηλότερα, γεγονός το οποίο ενισχύει την άποψη ότι αν όλα πάνε καλά και δεν μεσολαβήσουν απρόοπτα, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, τότε, το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου, το 10ετές θα φλερτάρει ακόμα και με το φράγμα του 5%.

Πόσο πιθανό καθιστά αυτή η εξέλιξη το ενδεχόμενο να αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών να τολμήσει και να βγει με 10ετή τίτλο στην επόμενη έκδοση του; Μάλλον ελάχιστα. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν πολύ παρακινδυνευμένη, υπό την έννοια ότι δεν θα διασφάλιζε την κάλυψη της. Ως γνωστόν, στην πρώτη έκδοση η υπερκάλυψη έφτασε στις 8 φορές και κατά συνέπεια ο πήχης έχει ανέβει πολύ.

Γι αυτό και στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα προτιμήσουν και αυτή τη φορά να προχωρήσουν στα σίγουρα. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι η έκδοση θα είναι 5ετής ή 3ετής, με τη μόνη διαφορά, σε σχέση με την προηγούμενη φορά ότι το ποσό που θα ζητηθεί θα είναι υψηλότερο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 5 δισ. ευρώ. Αν επαληθευτούν στην πράξη, τότε το come back της χώρας θα είναι ολοκληρωμένο, αφού το ποσό της πρώτης έκδοσης δεν ήταν παρά …δοκιμαστικό.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ