Γαλλία: Δεν καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση δημοσιογράφων που κρατούνταν στη Συρία

«Όλα γίνονται μέσω διαπραγματεύσεων και συζητήσεων», επισήμανε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης

Εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης διέψευσε δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση τεσσάρων Γάλλων δημοσιογράφων που κρατούνταν επί 10 μήνες στη Συρία.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus, που επικαλείτο πηγές του ΝΑΤΟ, η Γαλλία φέρεται να πλήρωσε 18 εκατ. δολάρια ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι τέσσερις δημοσιογράφοι, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα από τον υπουργό Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα αυτό και επαναλαμβάνει τη θέση της Γαλλίας στο θέμα της απελευθέρωσης ομήρων που ο (υπουργός Εξωτερικών) Λοράν Φαμπιούς υπενθύμισε το περασμένο Σάββατο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό όσοι κρατούν ομήρους να μη μπαίνουν στον πειρασμό να προχωρήσουν στην απαγωγή και άλλων, τονίζοντας πως όλα  γίνονται μέσω διαπραγματεύσεων και συζητήσεων.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι, Νικολά Ενίν, Πιέρ Τορέ, Εντουάρ Ελιά και Ντιντιέ Φρανσουά επέστρεψαν στις 20 Απριλίου στη Γαλλία, όπου ο Ολάντ, οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους, τους υποδέχθηκαν σε μια αεροπορική βάση.

Οι άνδρες δήλωσαν πως δέχονταν απειλές καθ΄όλη τη διάρκεια της κράτησής τους από τον Ιούνιο του 2013, όπου βρίσκονταν σε ένα κελί στο Χαλέπι.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ