ΗΠΑ: Ο Λαβρόφ καλεί τον Κέρι να ασκήσει πίεση στο Κίεβο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του να πιέσει την ουκρανική κυβέρνηση ώστε να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, κατά την οποία τον κάλεσε να ασκήσει πίεση στο Κίεβο ώστε να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στα ουκρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με το Reuters ο Λαβρόφ ζήτησε από τον Κέρι να χρησιμοποιήσει την επιρροή των ΗΠΑ στην ουκρανική κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση αυτών που χαρακτήρισε ηγέτες του «κινήματος διαμαρτυρίας» στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αναφερόμενος στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Λαβρόφ επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν επείγοντα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία και να μπει ένα τέλος στις επιθετικές ενέργειες των υπερεθνικιστών του Δεξιού Τομέα.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του επισήμανε πως οι Κέρι και Λαβρόφ συζήτησαν για τις προσπάθειες εκτόνωσης της κατάστασης και επίλυσης για το ζήτημα των κρατούμενων παρατηρητών του ΟΑΣΕ, προσθέτοντας ότι «δημόσιες δομές» που ελέγχουν τμήματα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας δεν είχαν ενημερωθεί για την άφιξή τους στην περιοχή.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ