Ιράν: Ξυρίζουν το κεφάλι τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Μετά τα περιστατικά αγριότητας στις φυλακές Έβιν της χώρας

Φωτογραφίζονται με τη νέα τους κόμη, όχι επειδή θέλουν να δείξουν σε όλους το νέου τους στυλ, αλλά για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Οι νέοι και οι νέες του Ιράν ξυρίζουν το κεφάλι τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αναρτούν τις λήψεις στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Διαμαρτύρονται για την αγριότητα και τη βία, της οποίας πέφτουν θύμα οι κρατούμενοι της φυλακής Έβιν της χώρας, με πρόσφατο ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγες εβδομάδες.
Περίπου 30 ήταν οι έγκλειστοι που τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, σε συμπλοκή με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όταν αντέδρασαν για τις συνθήκες κράτησής τους.


Τέσσερις ημέρες μετά το επεισόδιο, μέλη των οικογενειών τους συγκεντρώθηκαν έξω από την προεδρική κατοικία του Χασάν Ρουχανί, ζητώντας δικαιοσύνη.

Οι νέοι της χώρας, όμως, αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ορθώνουν το ανάστημά τους και λένε «στοπ» στη βία.

Σε ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook με τίτλο «Στο πλευρό των πολιτικών κρατουμένων της φυλακής Έβιν», οι συγγενείς κι οι φίλοι των έγκλειστων ποζάρουν με το κεφάλι ξυρισμένο και με  hashtag «sarfaraz», που σημαίνει «υπερήφανος».
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ